سوهان ناخن عصای دست هر ناخن کاری است. البته علاوه بر ناخنکارها، همه افراد هم برای مرتب کردن فرم ناخن خود به سوهان نیاز دارند. سوهان های ناخن که در انواع و اشکال مختلفی به بازار عرضه میشوند، کاربردهای فراوانی دارند. در این مطلب به بررسی انواع سوهان ناخن و کاربردهای آن میپردازیم. اگر به دنبال خرید یک سوهان ناخن هستید یا کنجکاوید تفاوت سوهانها را بدانید، با ما همراه باشید.
کاربرد و ویژگیهای سوهان ناخن
همان طور که اشاره کردیم، سوهان فقط یک ابزار نیست که مورد استفاده تخصصی یک ناخنکار برای فرمدهی به ناخن باشد. در واقع سوهان ابزاری کاربردی است که استفاده از آن میتواند مزایایی هم داشته باشد. سوهان کشیدن ناخن، میتواند از شکستن یا آسیبپذیر شدن ناخن جلوگیری کند.
اگر به یک فروشگاه ابزار آرایشی مراجعه کنید، با انواع مختلفی از سوهانها مواجه خواهید شد. هر یک از این سوهانها برای کاربردی مشخص طراحی شدهاند. در یک دستهبندی جامع، سوهانها را میتوان به دو دسته «سوهان مناسب کاشت ناخن» و «سوهان دستی» تقسیم کرد.
معیاری برای سنجش نرمی یا زبری هر نوع، شکل و فرمی از سوهان ناخن که در بازار عرضه شده، وجود دارد. این معیار که گریت (grit) نام دارد، روی همه سوهانها درج شده است. هر چه این عدد کوچکتر باشد، به این معنا است که سوهان مورد نظر زبرتر است و دانههای درشتتر بر سطح آن به چشم میخورد. در مقابل، هر چه این عدد کوچکتر باشد، سوهان نرمتری در دست داریم.
سوهانهایی که گریت زیر ۱۰۰ دارند، بسیار تیز هستند و معمولا برای برداشتن و کم کردن از آنها استفاده میشود. برای مثال در ریمو کردن کاشت پودر، این سوهانها کابرد دالایی دارند. استفاده از سوهانهای با گریت کمتر از ۱۰۰ برای صدف طبیعی ناخن توصیه نمیشود، چرا که به راحتی میتواند بخشی از صدف را بردارد و استحکام ناخن را کاهش دهد.
سوهانهای با گریت بیشتر از ۱۵۰ برای فرمدهی ناخن طبیعی یا هموارسازی سطح ناخن کاشت شده، به کار میروند. علاوه بر این، این سوهانها در مانیکور ناخن کاشتشده و طبیعی هم قابل استفاده هستند.
سوهانهایی با گریت بیشتر از ۲۵۰، بسیار نرم هستند و سطح آنها از دانههای هموار و ریزتری تشکیل شده است. این سوهانها معمولا برای فرمدهی به ناخنهای طبیعی و آمادهسازی صدف ناخن های کاشتشده برای پیادهسازی لاک ژل مورد استفاده قرار میگیرند.
توجه داشته باشید اگر دو عدد مختلف روی دو سمت سوهان بود، به این معنا است که گریت هر سمت سوهان با سمت دیگر تفاوت دارد و زبری هر دو سمت سوهان یکسان نیست.
نکته حائز اهمیت دیگر آن است که هر سوهان جدیدی که میخرید، نسبت به سوهان قبلی خود بسیار تیزتر است. پس در استفاده از سوهانهای جدید صبور باشید و دقت لازم را به خرج دهید تا مانع از آسیب به پوست و صدف ناخنها نشوید.
نکته دیگر آن که، از فرایند تمیز و ضدعفونی کردن سوهان خود غافل نشوید. این کار علاوه بر حفظ کیفیت سوهان، در نتیجه کار شما اثر خواهد گذاشت و مانع انتقال میکروبها یا قارچها از فردی به فرد دیگر خواهد شد. بسته به جنس سوهان میتوانید آن را با آب گرم و صابون شستوشو دهید و سپس با مواد ضدعفونیکننده یا الکل، تمیز کنید.
انواع سوهان ناخن
سوهانهایی که در فرایند کاشت ناخن یا برای فرمدهی به ناخن طبیعی مورد استفاده قرار میگیرند با توجه به کاربرد آنها، انواع متفاوتی دارند. این سوهانها برای کوتاهکردن قد ناخن، ایجاد فرم دلخواه، یکسان کردن سطح کاشتشده و … مورد استفاده قرار میگیرند. همانطور که گفتیم سوهانهای موجود در بازار را میتوان در دو دسته مختلف بررسی کرد که در ادامه به آنها میپردازیم.
۱- سوهان ناخن برقی
سوهان برقی، با سرعت قابل تنظیم کار سوهانکشی را با سرعت بالا انجام میدهد. این دستگاه کار فرمدهی و مرتب کردن سطح صدف ناخن و شکل ناخن را بسیار ساده کرده است. دستگاههای سوهان برقی با برندها و ویژگیهای متفاوت در بازار به فروش میرسند. برخی از انواع جدیدتر این دستگاهها مجهز به کنترل لرزش و صدا هستند.
سر سوهان های مختلفی برای استفاده از دستگاه مختلفی در دسترس هستند. انواع سر سوهان کاغذی با ضخامت و سختی متفاوت و سر سوهان استیل مختلف روی دسته سوهان برقی سوار میشوند و کار سوهانکشی را با دقت و سرعت بالاتر، تکمیل میکنند.
سرسوهانهای کاغذی با گریتهای متفاوت در بازار موجود هستند. این سرسوهانها پس از مدتی استفاده، باید با سرسوهانهای جدیدتر جایگزین شوند. در مقابل سرسوهانهای فلزی (به خصوص با تیغههای الماسه یا استیل) عمر طولانیتری دارند و دیرتر نیاز به جایگزینی خواهند داشت. در استفاده از سرسوهانهای فلزی لازم است اصول بهداشتی رعایت شود. بهتر است در بازههای زمانی کوتاه، مرتبا سر سوهان شسته و ضدعفونی شود. این کار عمر سرسوهان استیل را هم افزایش خواهد داد.
استفاده از سوهان برقی معمولا فقط در انواع خدمات کاشت و ژلیش ناخن کاربرد دارد و فرمدهی ناخنهای طبیعی به سوهانهای دستی سپرده میشود.
توجه داشته باشید، دستگاه سوهان برقی دستگاهی بسیار کاربردی در ارائه خدمات ناخن است. به همین دلیل بهتر است هزینه بیشتری را برای این دستگاه سرمایهگذاری کنید. چرا که با خرید یک سوهان برقی باکیفیت و مناسب، از هزینههای جانبی تعمیرات آن کاسته میشود. علاوه بر آن، کیفیت کار سوهان برقی اثری مستقیم بر خدمات شما و نتیجه نهایی آن خواهد داشت. در مورد سر سوهانهای فلزی هم، توصیه میکنیم انواع استیل ضدزنگ و الماسه را در اولویت خرید خود قرار دهید.
۲- سوهان ناخن دستی
سوهانهای دستی که معمولا رایجترین نوع در سوهانها به شمار میروند، انواع مختلفی دارند. هر نوع از این سوهانها، گریت و ضخامت متفاوتی دارد و قابل جایگزینی با دیگری نیست. در ادامه انواع سوهانهای دستی را بررسی خواهیم کرد.
- سوهانهای سمبادهای
سوهانهای سمبادهای رایجترین انواع سوهان هستند که در تمامی فروشگاههای آرایشی و بهداشتی به چشم میخورند. در واقع این سوهانها از چند لایه مقوا یا فوم تشکیل شدهاند و مناسبترین گزینه برای فرمدهی ناخنهای طبیعی، به شمار میروند.
این سوهانها معمولا فرمی بسیار ساده دارند و هر سمت آنها گریت متفاوتی دارد.
- سوهانهای شیشهای
سوهانهای شیشهای، از مقاومترین سوهانها به شمار میروند.
به راحتی قابل شستو شو و ضدعفونی هستند و اگر ضربه نخوردند، تا سالها کارایی خود را حفظ خواهند کرد.
- سوهانهای سرامیکی
سوهانهای سرامیکی، از انعطاف بالا و زبری مناسبی برخوردار هستند. این ویژگیها باعث میشود این سوهان، برای استفاده در فرمدهی ناخنهای طبیعی گزینهای مناسب باشد.
این سوهانها از لایهای نازک از جنس سرامیک و ورقههای سمبادهای تشکیل شدهاند و به همین دلیل در گرد کردن گوشههای تیز ناخن کاربرد دارند.
- سوهانهای فلزی
سوهانهای فلزی دقیقا نوستالژیترین و قدیمیترین شکل فرمدهندههای ناخن به شمار میروند. این سوهانها که جنسی از استیل ضدزنگ دارند، بدترین گزینه برای سوهانکشی ناخن طبیعی هستند.
با این حال، در مواقعی برای سوهانکشی ناخنهای مصنوعی یا برخی کاشتها مورد استفاده قرار میگیرند.
کلام آخر
در این مقاله با کاربرد سوهان ناخن، ویژگیها و انواع آن آشنا شدیم. سوهان ناخن یکی از کاربردیترین ابزارها برای فرمدهی به ناخنهای طبیعی یا بسترهای متفاوت کاشت ناخن است. این ابزار کاربردی در انواع مختلفی برای کاربردهای متفاوت، عرضه شده است. شما میتوانید با بررسی این مقاله، سوهان ناخنی متناسب با نیاز خود را بیابید.