اگر قصد کاشت ناخن داشته باشید، اولین سوالی که از شما میشود این است که کاشت ناخن با ژل انجام شود یا پودر؟ اگر تجربه زیادی در زمینه کاشت ناخن نداشته باشید، در پاسخ به این سوال با چالش روبرو میشوید و ممکن است نتوانید بهترین روش را انتخاب کنید. در چنین شرایطی این سوال برایتان پیش آمده است که کاشت ناخن با ژل بهتر است یا پودر؟ در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل مراحل، مزایا و معایب هر دو روش بپردازیم تا راحتتر تصمیم بگیرید.
کاشت ژل چیست؟
کاشت ژل یکی از روشهای محبوب در میان خانمهاست که با استفاده از ژل مخصوص انجام میشود. مواد ژلی ناخن، پس از کاشت به موادی زیبا و مقاوم تبدیل میشود و زیبایی خاصی به ناخنهایتان میبخشد. ژل نیمه شفاف و غلیظ است! همچنین برای خشک شدن آن نیاز به دستگاه UV دارید و در هوای آزاد خشک نمیشود. همین مسئله باعث شده تا ناخنکارها هنگام کاشت ناخن با ژل، فرصت بیشتی برای اصلاح و شکلدهی به ناخنها داشته باشند.
کاشت ژل در 6 مرحله انجام میشود:
- آماده کردن ناخن: در این مرحله ناخنها تمیز و سطح آن با استفاده از سوهان نرم و یکدست میشود. همچنین چربیهای اضافی روی ناخن و اطراف آن، تمیز شده و از بین میرود.
- استفاده از بیس ژل: در این مرحله یک لایه بیس ژل روی ناخن زده میشود که به چسبندگی بهتر آن کمک میکند.
- استفاده از ژل اصلی: در این مرحله لایهای از ژل اصلی روی ناخن زده میشود.
- خشک کردن ژل: در این مرحله با استفاده از دستگاه UV یا LED ژل خشک میشود.
- شکلدهی و اصلاح فرم ناخن: پس از خشک شدن ژل، فرم آن را با استفاده از سوهان اصلاح میکنند.
- تاپ ژل: در آخرین مرحله، یک لایه تاپ ژل روی ژل اصلی زده میشود تا سطح ناخنها مقاوم و براق شود.
کاشت ژل در میان ناخنکارها محبوبتر از کاشت پودری است؛ چرا که فرصت کافی برای فرم دادن به ناخن را دارند و نتیجه نهایی آن بهتر میشود.
مهمترین مزایای کاشت ناخن با ژل
کاشت ژل مزایای خاص خود را دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
- خشک شدن سریع با UV: ژل در هوای آزاد خشک نمیشود اما به محض قرار دادن آن زیر UV خیلی سریع خشک میشود.
- اصلاح راحت با کمک سوهان: کاشت ژل، خیلی راحت با استفاده از سوهان اصلاح میشود. کافی است با استفاده از سوهان برقی، مواد اضافی را بردارید.
- جلوه طبیعی ناخنها: کاشت ژل حجم مواد کمتری نیاز دارد و جلوه آن، طبیعیتر است. به همین دلیل، بسیاری از خانمها از کاشت ژل استفاده میکنند.
- حساسیتزا نیست؛ اگر ناخن و پوست حساسی دارید که ممکن است نسبت به برخی مواد حساسیت نشان دهد، از کاشت ژل استفاده کنید. بهدلیل استفاده از مواد شیمیایی ضعیف و کمتر، حساسیتزا نیست و مشکلی برایتان ایجاد نخواهد کرد.
- تنفس راحتتر هنگام کاشت: کاشت ژل، مواد پودری زیاد و لیکوئیدهای فراوانی ندارد و تنفس برای شما راحتتر است. در این صورت، حتی اگر چندین سال از روش کاشت ناخن استفاده کنید، مشکل تنفسی برای شما و ناخنکارتان پیش نخواهد آمد.
مهمترین دلیل محبوبیت کاشت ژل، جلوه طبیعی آن است.
بیشتر بخوانید: معرفی وسایل مورد نیاز برای کاشت ژل
معایب کاشت ناخن با ژل
کاشت ژل علاوه بر مزایا، معایبی هم دارد که عبارتند از:
- استحکام کمتر: مقاومت و استحکام ژل نسبت به پودر کمتر است. کسانی که ناخنهای بلندی دارند، ممکن است هنگام انجام فعالیتهای مختلف، با آسیب دیدن مواد آن روبرو شوند.
- نیازمند دستگاه UV یا LED: برای خشک شدن ژل نیاز به این دستگاه است و بهصورت طبیعی در هوای آزاد خشک نمیشود.
- تنوع بسیار زیاد: تنوع ژلها بسیار زیاد بوده و هنگام انتخاب، ممکن است سردرگم شوید. در چنین شرایطی بهتر است از یک ناخنکار باتجربه کمک بگیرید تا شما را در انتخاب ژل مناسب از میان هزاران نوع آن، کمک کند.
- هزینه بالاتر: یکی از معایب کاشت ژل، هزینه بالاتر آن نسبت به کاشت پودر بوده که دلیل آن، هزینه بالاتر موادی است که استفاده میشود.
- نیاز به تجربه و مهارت بالا: کاشت ژل هنگام اصلاح با سوهان برقی، نیاز به تجربه و دقت زیادی دارد.
کاشت پودر چیست؟
کاشت پودر یکی دیگر از روشهای محبوب هنگام کاشت ناخن است. در این روش، پودر آکریلیک و لیکویید ترکیب میشود که در نهایت مادهای خمیری شکل ایجاد شده و روی ناخن افراد قرار میگیرد. کاشت پودر در محیط آزاد خشک میشود و نیازی به تجهیزات دیگری ندارد. پس از خشک شدن میتوانید آن را با کمک سوهان فرم دهید و از زیبایی آن روی ناخنهایتان لذت ببرید.
کاشت ژل در 6 مرحله انجام میشود:
- آمادهسازی ناخن: پیش از هر کاری باید ناخن تمیز و سوهانکشی شود تا مواد اضافی، چربیها و لایههای مرده آن از بین برود.
- نصب فرمر: از فرمر یا تیپهای مصنوعی برای ایجاد طول ناخن استفاده میشود.
- ترکیب پودر و لیکویید: از ترکیب این دو ماده، ماده خمیری شکل بهدست میآید که آن را روی ناخن طبیعی گذاشته و شکل میدهند.
- خشک شدن: پودر قرار گرفته روی ناخن در هوای آزاد و بدون نیاز به تجهیزات خاص، خشک میشود.
- سوهانکشی و فرم دادن به ناخن: در این مرحله با استفاده از سوهان به ناخنها فرم داده میشود و به شکل دلخواه در میآید.
- تاپ کت: در آخر، برای براق شدن و مقاومت بیشتر کاشت پودر، یک لایه تاپ کت به ناخنها زده میشود.
مهمترین مزایای کاشت ناخن با پودر
کاشت ژل مزایای خاص خود را دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
- استحکام و مقاومت بالا: مهمترین مزیت کاشت پودر، استحکام بالای آن است که منجر به ماندگاری برای مدت زمان طولانی میشود.
- عدم نیاز به تجهیزات خاص برای خشک شدن: کاشت پودر نیازی به تجهیزات خاص مانند UV برای خشک شدن ندارد و با قرار گرفتن در هوای آزاد، در مدت زمان کوتاهی خشک میشود.
- ظرافت بالاتر با فرمر: در این روش از فرمر استفاده میشود تا نتیجه نهایی، ناخنهای زیبا و طبیعی باشد.
- هزینه کمتر: کاشت پودر بهدلیل ارزان بودن مواد پودری، نسبت به کاشت ژل هزینه کمتری دارد و مقرونبهصرفه است.
مهمترین دلیل محبوبیت کاشت پودر مقرونبهصرفه بودن و استحکام بالای آن است.
معایب کاشت ناخن با پودر
کاشت پودر علاوه بر مزایا، معایبی هم دارد که عبارتند از:
- تنوع کمتر: کاشت پودر تنوع بسیار کمتری نسبت به کاشت ژل دارد و امکان اجرای طراحهای پیچیده و خاص وجود ندارد.
- خشک شدن سریع: خشک شدن سریع مواد پودری ناخنکارها را به چالش میکشد؛ چرا که باید دقت و سرعت عمل بالایی داشته باشند.
- بوی تند و تحریککننده: استفاده از لیکوئید برای تهیه پودر، بوی تند و تحریککنندهای تولید میکند که در دراز مدت منجر به سردرد و مشکلات تنفسی خواهد شد.
- خطر اگزما و مشکلات پوستی: استفاده مداوم و همیشگی از کاشت پودر به دلیل وجود لیکوئید میتواند باعث مشکلاتی مانند خشکی پوست، اگزما و حساسیت اطراف ناخنها شود.
- احتمال جدا شدن لایه پودری: اگر ناخنکار دقت کافی در پرس کردن مواد نداشته باشد یا سوهانکشی را بهخوبی انجام ندهد، احتمال لیفت و جدا شدن لایه پودری از ناخن وجود دارد.
مهمترین تفاوتهای کاشت ناخن با پودر کدام هستند؟
اکنون که با کاشت پودر و کاشت ژل آشنا شدید، زمان آن رسیده است که به چند تفاوت مهم کاشت ناخن با ژل یا پودر بپردازیم.
5 تفاوت مهم کاشت ناخن با پودر یا ژل عبارتند از:
تفاوت در هزینهها
اولین تفاوت بین کاشت پودر و ژل، تفاوت در هزینههای آن است؛ کاشت ژل نسبت به کاشت پودر هزینه بالاتری دارد. دلیل آن، گران بودن موادی است که در کاشت ژل استفاده میشود و هزینه نهایی را افزایش میدهد.
تفاوت در استحکام
دومین تفاوت بین کاشت پودر و ژل، تفاوت در استحکام آن است؛ کاشت پودر استحکام و مقاومت بالاتری نسبت به کاشت ژل دارد. دلیل آن مقاومت بالاتر پودر نسبت به ژل است که باعث شده هنگام انجام فعالیتهای فیزیکی استحکام بالاتری داشته باشد. البته اگر پرس مواد و سوهانکشی به خوبی انجام نشده باشد، احتمال لیفت مواد در روش کاشت پودر زیاد است.
تفاوت در انعطافپذیری
سومین تفاوت بین کاشت پودر و ژل، تفاوت در انعطافپذیری آن است؛ کاشت پودر انعطافپذیری کمتری نسبت به کاشت ژل دارد. دلیلش این است که پودر در هوای آزاد و سریع خشک میشود اما ژل تا زمانی که زیر UV نرود، خشک نمیشود. بنابراین ناخنکار فرصت زیادی برای فرم دادن به ژل دارد و این موضوع، انعطافپذیری کاشت ژل را افزایش میدهد.
تفاوت در سلامت پوست و تنفس
چهارمین تفاوت بین کاشت پودر و ژل، تفاوت در ایجاد حساسیت و سلامت پوست است؛ کاشت ژل نسبت به کاشت پودر سلامت شما را کمتر به خطر میاندازد. دلیل آن هم این است که در کاشت پودر، از لیکوئید استفاده میشود که در دراز مدت میتوان منجر به اگزما، مشکلات تنفسی و حساسیت پوست ناخن شود.
تفاوت در تنوع و اجرای طرحهای مختلف
پنجمین تفاوت بین کاشت پودر و ژل، تفاوت در انعطافپذیری آن است؛ کاشت ژل به دلیل انعطافپذیری بالاتر، امکان اجرای طرحهای بیشتری را میدهد. همچنین تنوع ژل نسبت به تنوع پودر بسیار زیاد است و این موضوع نقش مهمی در تنوع اجرای طرحهای مختلف دارد.
کاشت پودر بهتر یا کاشت ژل؛ کدام بهتر است؟
پاسخ این سوال کار سادهای نیست و باید بر اساس سلیقه و ویژگیهای موردنظرتان از کاشت ناخن تصمیم بگیرید!در این مقاله به بررسی پاسخ سوال «کاشت ژل بهتر است یا کاشت پودر؟» پرداختیم و هر چیزی که لازم است در مورد این دو روش بدانید را بررسی کردیم. نظر شما در مورد بهترین روش کاشت ناخن چیست؟ نظر و تجربه خود را از طریق بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.